Доаѓање прерано или предоцна
Најдобро е да пристигнете на интервју, 5 до 10 минути порано.

Непрофесионално облекување
Ако не сте сигурни каква облека да изберете за интервјуто, изберете деловна класика.

Лоши манири
Не џвакајте гуми за џвакање, него  исклучувајте мобилниот телефон пред комисијата, не користете жаргон или сленг кога одговарате на прашањата…

Знаци на замор
Наспијте се добро пред разговорот за да бидете свежи и одморени.

Очајно сакате работа
Разбирливо е дека ви треба работа, но обидете се да се насмеете неколку пати и да се однесувате оптимистички. Понекогаш таквите ситници навистина прават разлика.

Ракување и претставување.
Понекогаш поради вознемиреност се заборава  на основните работи. Не смеете да заборавите да се Ракувате и нормално да се се претставите.

Заборавање на името на испитувачот
Добар трик за секој што не се сеќава на иметона испитувачот, кога испитувачот ќе се претстави, повторете го неговото име гласно за да го запомните (на пр. г. Ставревски, мило ми јас сум Марко)

Правење шеги и хистерична смеа
Испитувачот треба да се сфати сериозно и внимателно да слуша сè што кажува. Малку хумор не е на одмет, но секогаш внимавајте на границите на добриот вкус.

Контакт со очи
На соговорникот секогаш треба да му се гледа во очи. Кога избегнувате контакт со очи, оставате впечаток на личност која нешто крие или кажува лага.

Прекин на испитувачот за да се одговори на телефонскиот повик
Да, нема да ви се верува, има кандидати кои го прават и тоа…

Претерување со парфем
Силните мириси можат да го деконцентрираат соговорникот и генерално да остават лош впечаток.

„Ммрморење“ при одговарање на прашања
Кратките одговори прошарани со „мммм“, „хммм“ и користење на цитати изгледаат непрофесионално. Вашите мисли мора да бидат концизни и убаво формулирани.

Критикување на поранешен работодавач
Можеби имате причина да го критикувате поранешниот работодавач, но ова не е ситуација во која треба да зборувате за тоа. Плус, никогаш не знаете какви се релциите помеѓу поранешни и потенцијални работодавачи. И дури и ако немаат никакви релации, овој пристап секогаш се третира како ваш, а не како минус на вашиот поранешен работодавч.

Премалку или премногу зборување
Обидете се да дадете целосни информации, но со вистинска мерка. Набљудувајте го соговорникот – ако видите дека очите му талкаат или дека нервозно чука со раката по масата, време е да ја скратите приказната.

Недостаток на подготовка
Не сте ја проучиле компанијата, пазарот на кој припаѓа, не ги знаете одговорите на основните прашања или, уште полошо, не знаете зошто ја сакате оваа работа… Разговорот не е лесна задача што треба да се земе несериозно. Подгответе се добро за вашето интервју.

Немате прашања за испитувачот
Кога на крајот од интервјуто кога ќе ве прашаат дали имате какви било прашања за нив, искористете ја можноста да ги дознаете информациите што ве интересираат. Ако навистина немате прашања, едноставно објаснете дека немате прашања бидејќи сметате дека соговорникот ви ги дал сите важни информации за време на самото интервју за работа.

Не знаете како да објасните зошто треба да ве вработат.
Работодавачот првенствено го интересира што можете да му понудите и дали е исплатливо да ве вработи. Размислете што можете да му понудите, ако сте достојни за внимание, тој навистина ќе размисли што може да ви понуди за возврат.

Прашања за плата и бенефиции.
Ова не е забранета тема на интервју за работа, но доколку не се спомене во првото интервју, има причина за тоа. Не грижете се, дефинитивно ќе ја започнете оваа тема со вашиот работодавач пред да се вработите, не треба да брзате.

Прашања за одмор, а сè уште не сте ни вработиле.
Секој почеток е тежок и бара малку жртва. Наместо тоа, почекајте да ве вработат, па дури потоа отворете ја темата за одмор и слободни денови.

Ви благодариме за интервјуто.
Многу кандидати забораваат да го сторат тоа, а тоа е убав гест кој може да остави многу позитивен впечаток (ако се сомневааат меѓу двајцата кандидати, оваа нијанса би можела да биде пресудна или да ви даде шанса доколку избраниот кандидат поднесе оставка).